Perkhidmatan Buat Video Iklan Grafik Untuk Instagram

Untuk buat video iklan di instagram memang menarik sebab ada aspect ratio terbaik yang perlu anda tahu.

Kalau di fb video yang anda buat boleh secara landscape (Melintang) tetapi di Instagram perlu buat secara potrait. (Menengak)

Untuk perkhidmatan video iklan grafik boleh hubungi saya 01117676955 harga RM 50 untuk video grafik berdurasi 15 saat. Boleh di muatkan di Insta Story, Whatsapp story dan juga di feeds media sosial anda.

Di bawah adalah salah satu contoh video grafik yang saya hasilkan

Perkhidmatan buat video iklan grafik

Saya boleh bantu anda untuk hasilkan video grafik bagi iklan syarikat atau perniagaan yang anda jalankan. Saya mempunyai kepakaran dalam motion graphic, video editing dan voice over. Pengalaman dalam video editing melebihi 10 tahun.

Iklan video grafik boleh diupload di media sosial seperti instagram, facebook dan juga youtube.

Untuk maklumat lanjut sila hubungi 01117676955, Amirul. Saya akan bantu anda buat video grafik

Berikut ialah contoh perkhidmatan video grafik yang telah saya berikan

CARA EDIT VIDEO DI SMARTPHONE GUNA APP POWER DIRECTOR

Aplikasi edit video yang selalu saya gunakan ialah Power Director. Bagi saya ia app yang terbaik dan mudah untuk edit dan buat video di smartphone.

App Power Director ni boleh di muat turun untuk android dan juga ios.

Selain daripada mudah digunakan, aplikasi ni juga yang bestnya mampu untuk anda buat video yang professional.

Sebab nya app ni non linear video editing app. Bermaksud ada layering dalam editing workspace tu. Kalau nak tahu apa maksud saya boleh tengok tutorial edit video guna applikasi tersebut di bawah

Kalau nak belajar teknik buat video lagi power pula, boleh klik sini

Cara buat video di hp

Baik saya akan tunjukkan cara untuk edit video guna smartphone anda. Anda hanya perlu download aplikasi untuk edit video dulu.

Bagi saya Aplikasi yang terbaik setakat ini untuk edit video di smartphone ialah app Power Director. Memang best!

Saya dah mula buat video sejak tamat persekolahan lagi sehingga sekarang. Dah lebih 10 tahun buat video. Dari perisian edit video yang paling basic sehingga yang advanced, saya dah cuba.

Apa yang lagi best adalah sekarang ni anda boleh terus buat video yang professional guna smartphone anda saja. Sebab kamera phone anda pun besar kemungkinan sama cantik videonya jika dibandingkan dengan DSLR.

Baik di bawah merupakan tutorial asas step by step cara edit video guna smartphone.

Jika anda nak belajar buat video yang power kena tahu videografi, cinematografi semua tu. kalau nak belajar boleh klik sini

Tutorial lengkap Buat Video Guna aplikasi edit video di Hp anda

Anda nak buat video dan tak ada masa untuk gunakan video editing software di Laptop?

Tak apa, sebab app edit video yang ada di Google Playstore dan Apple Appstore dan cukup power untuk hasilkan video yang profesional.

App yang terbaik untuk edit video bagi saya ialah Power Director. Aplikasi Power Director boleh digunakan untuk pengguna android dan juga ios.

Jadi selamat menonton video tutorial cara edit video guna smartphone di bawah. Kalau tak faham atau ada soalan boleh tinggalkan di ruangan komen ya.

Kalau nak belajar buat video guna smartphone yang lagi power, klik sini

APP PALING SAYA SUKA UNTUK EDIT VIDEO

Saya suka giler buat video! Sejak habis sekolah menengah memang saya terus menceburkan diri dalam pembuatan video ni.

Walaupun waktu tu guna movie maker je, tapi byk jugaklah hasil yang dibuat. Sekarang semua dah berubah.

Anda nak buat video? Tak perlu lagi beli kamera mahal mahal, tak perlu nak on laptop, buka software, dan edit video guna laptop. Lepas tu render berjam jam lamanya.

Sekarang senang! Anda buat video guna hp saja. Download applikasi edit video dan anda boleh terus edit. Mudah pantas dan menjimatkan masa

oleh itu saya nak kongsikan satu aplikasi yang paling saya suka guna untuk edit video di smartphone.

App edit video ini ada untuk android dan juga ios. Dua dua boleh guna app ni untuk buat video di hp.

App yang saya maksudkan ialah POWER DIRECTOR.

Ya, inilah bagi saya app yang paling best untuk edit video guna smartphone.

Antara sebab utamanya aplikasi edit video ni support non linear editing, bermaksud anda boleh buat video yang profesional guna app ni saja.

Jadi kalau anda nak belajar edit video guna Power Director boleh tengok video di bawah. Tapi kalau nak belajar tips dan teknik untuk buat video yang power, klik sini

10 APPLIKASI EDIT VIDEO PALING BEST & FREE TAHUN 2020

Zaman dah berubah, jika 10 tahun lepas saya buat video guna software Movie Maker di komputer berjam jam lamanya.

Sekarang dlm 10 minit selesai video edit guna hp saja. Rakam guna smartphone, edit guna smartphone dan terus upload ke media sosial.

Baik jadi berikut adalah 10 apps paling best yang anda boleh gunakan untuk edit video di smartphone anda.

10. Magisto

9. Filmigo

8. VideoShow

7. Funimate

6. Quik

5. Vivavideo

4. Kinemaster

3. Adobe Premiere Club

2. FilmoraGo

1. PowerDirector

Dan app yang paling saya suka dah tentunya PowerDirector! Sebab user interface dia ringkas. Takde nak pening sangat.

Yang paling penting aplikasi Power Director ni non linear video editing app. Bermaksud anda dapat buat video tahap professional guna aplikasi ni.

Nak belajar edit video di hp anda guna app PowerDirector?

APLIKASI TERBAIK UNTUK EDIT VIDEO GUNA SMARTPHONE (FREE)

Aplikasi yang saya gunakan untuk edit video menggunakan smartphone ialah POWER DIRECTOR.

Bagi saya aplikasi edit video Power Director ni sangat mudah, lengkap dan yang paling penting anda dapat hasilkan video yang professional menggunakan app ni saja.

Nak tengok contoh video yang saya edit guna aplikasi ini?

Macam mana? Menarik kan. Jadi jika anda nak belajar edit video dan hasilkan video yang hebat. Tak semestinya perlu gunakan software di komputer.

Sebab saya yakin anda ada smartphone yang kameranya canggih, dan RAM nya tinggi. Cukup dah tu untuk buat video guna hp anda terus.

Di bawah merupakan tutorial belajar cara edit video guna aplikasi Power Director. Tapi lepas tu klik di sini jika and nak belajar edit video lebih power

Cara buat video guna aplikasi di android

Aplikasi video editor untuk android yang terbaik bagi saya ialah Power Director. Ianya mudah dan paling penting non linear video editing app bermaksud anda boleh buat video yang professional!

Lihat tutorial di bawah cara edit video menggunakan smartphone anda dengan aplikasi Power Director. Aplikasi untuk edit video ini boleh didapati menerusi Apple Appstore dan Google Play.

Macam mana? rasa mudah tak untuk buat video guna hp anda? Jika nak belajar dengan lebih mendalam dan nak tahu cara buat video gempak menggunakan smartphone anda. Klik sini ya!

Cara gabung video dan gambar untuk instagram story

Jika dulu instagram kaya dengan gambar gambar. Kini majoriti pengguna media sosial termasuk anda sudah mula beralih kepada media berbentuk video.

Kalau tak percaya tengok saja story whatsapp, atau story instagram. Memang kita semua suka tengok benda tu.

Jadi anda pun mesti nak belajar cara buat video best untuk instagram story anda.

Aplikasi untuk edit video yang saya gemar dan selalu gunakan ialah Power Director.

App edit video Power Director ni mudah dan boleh menghasilkan video yang setanding dengan software mahal dalam penghasilan video yang profesional.

Sekarang mudah, anda boleh buat dan edit video guna hp saja. Lihat tutorial di bawah cara untuk hasilkan video gabungan untuk instagram anda.

Nak kuasai skill buat video Power guna smartphone?