CARA EDIT VIDEO DI SMARTPHONE GUNA APP POWER DIRECTOR

Aplikasi edit video yang selalu saya gunakan ialah Power Director. Bagi saya ia app yang terbaik dan mudah untuk edit dan buat video di smartphone.

App Power Director ni boleh di muat turun untuk android dan juga ios.

Selain daripada mudah digunakan, aplikasi ni juga yang bestnya mampu untuk anda buat video yang professional.

Sebab nya app ni non linear video editing app. Bermaksud ada layering dalam editing workspace tu. Kalau nak tahu apa maksud saya boleh tengok tutorial edit video guna applikasi tersebut di bawah

Kalau nak belajar teknik buat video lagi power pula, boleh klik sini

Author: Amirul Ramli

Sekarang bertugas sebagai guru sekolah swasta. Sambil tu menguruskan Inersia Studio. Sangat minat giler (dah la minat gila pulak tu) dalam pembuatan video dengan pengalaman sebagai videomaker selama 10 tahun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *