Cara buat video di hp

Baik saya akan tunjukkan cara untuk edit video guna smartphone anda. Anda hanya perlu download aplikasi untuk edit video dulu.

Bagi saya Aplikasi yang terbaik setakat ini untuk edit video di smartphone ialah app Power Director. Memang best!

Saya dah mula buat video sejak tamat persekolahan lagi sehingga sekarang. Dah lebih 10 tahun buat video. Dari perisian edit video yang paling basic sehingga yang advanced, saya dah cuba.

Apa yang lagi best adalah sekarang ni anda boleh terus buat video yang professional guna smartphone anda saja. Sebab kamera phone anda pun besar kemungkinan sama cantik videonya jika dibandingkan dengan DSLR.

Baik di bawah merupakan tutorial asas step by step cara edit video guna smartphone.

Jika anda nak belajar buat video yang power kena tahu videografi, cinematografi semua tu. kalau nak belajar boleh klik sini

Author: Amirul Ramli

Sekarang bertugas sebagai guru sekolah swasta. Sambil tu menguruskan Inersia Studio. Sangat minat giler (dah la minat gila pulak tu) dalam pembuatan video dengan pengalaman sebagai videomaker selama 10 tahun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *