APP PALING SAYA SUKA UNTUK EDIT VIDEO

Saya suka giler buat video! Sejak habis sekolah menengah memang saya terus menceburkan diri dalam pembuatan video ni.

Walaupun waktu tu guna movie maker je, tapi byk jugaklah hasil yang dibuat. Sekarang semua dah berubah.

Anda nak buat video? Tak perlu lagi beli kamera mahal mahal, tak perlu nak on laptop, buka software, dan edit video guna laptop. Lepas tu render berjam jam lamanya.

Sekarang senang! Anda buat video guna hp saja. Download applikasi edit video dan anda boleh terus edit. Mudah pantas dan menjimatkan masa

oleh itu saya nak kongsikan satu aplikasi yang paling saya suka guna untuk edit video di smartphone.

App edit video ini ada untuk android dan juga ios. Dua dua boleh guna app ni untuk buat video di hp.

App yang saya maksudkan ialah POWER DIRECTOR.

Ya, inilah bagi saya app yang paling best untuk edit video guna smartphone.

Antara sebab utamanya aplikasi edit video ni support non linear editing, bermaksud anda boleh buat video yang profesional guna app ni saja.

Jadi kalau anda nak belajar edit video guna Power Director boleh tengok video di bawah. Tapi kalau nak belajar tips dan teknik untuk buat video yang power, klik sini

Author: Amirul Ramli

Sekarang bertugas sebagai guru sekolah swasta. Sambil tu menguruskan Inersia Studio. Sangat minat giler (dah la minat gila pulak tu) dalam pembuatan video dengan pengalaman sebagai videomaker selama 10 tahun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *