10 APPLIKASI EDIT VIDEO PALING BEST & FREE TAHUN 2020

Zaman dah berubah, jika 10 tahun lepas saya buat video guna software Movie Maker di komputer berjam jam lamanya.

Sekarang dlm 10 minit selesai video edit guna hp saja. Rakam guna smartphone, edit guna smartphone dan terus upload ke media sosial.

Baik jadi berikut adalah 10 apps paling best yang anda boleh gunakan untuk edit video di smartphone anda.

10. Magisto

9. Filmigo

8. VideoShow

7. Funimate

6. Quik

5. Vivavideo

4. Kinemaster

3. Adobe Premiere Club

2. FilmoraGo

1. PowerDirector

Dan app yang paling saya suka dah tentunya PowerDirector! Sebab user interface dia ringkas. Takde nak pening sangat.

Yang paling penting aplikasi Power Director ni non linear video editing app. Bermaksud anda dapat buat video tahap professional guna aplikasi ni.

Nak belajar edit video di hp anda guna app PowerDirector?

Author: Amirul Ramli

Sekarang bertugas sebagai guru sekolah swasta. Sambil tu menguruskan Inersia Studio. Sangat minat giler (dah la minat gila pulak tu) dalam pembuatan video dengan pengalaman sebagai videomaker selama 10 tahun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *