Cara gabung video dan gambar untuk instagram story

Jika dulu instagram kaya dengan gambar gambar. Kini majoriti pengguna media sosial termasuk anda sudah mula beralih kepada media berbentuk video.

Kalau tak percaya tengok saja story whatsapp, atau story instagram. Memang kita semua suka tengok benda tu.

Jadi anda pun mesti nak belajar cara buat video best untuk instagram story anda.

Aplikasi untuk edit video yang saya gemar dan selalu gunakan ialah Power Director.

App edit video Power Director ni mudah dan boleh menghasilkan video yang setanding dengan software mahal dalam penghasilan video yang profesional.

Sekarang mudah, anda boleh buat dan edit video guna hp saja. Lihat tutorial di bawah cara untuk hasilkan video gabungan untuk instagram anda.

Nak kuasai skill buat video Power guna smartphone?

Author: Amirul Ramli

Sekarang bertugas sebagai guru sekolah swasta. Sambil tu menguruskan Inersia Studio. Sangat minat giler (dah la minat gila pulak tu) dalam pembuatan video dengan pengalaman sebagai videomaker selama 10 tahun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *