Buat video kahwin meletop guna smartphone saja

Anda suka buat video? Tak ada kamera yang mahal?

Tak mengapa. Sebab kamera phone anda pun rasanya dah canggih. Ada phone yang boleh rakam 4k lagi tu!

Baik katakan anda nak buat video kahwin guna smartphone anda, anda dah rakam video dan nak edit video guna apps dalam telefon bimbit anda.

Antara tips yang boleh anda lakukan adalah paparkan effect seperti kelopak bunga berterbangan seperti di bawah.

Boleh cuba download Aplikasi Power Director. Bagi saya ini ialah aplikasi yang terbaik untuk edit video guna smartphone. Android dan ios pun boleh.

Selamat mencuba buat video guna smartphone anda!

Author: Amirul Ramli

Sekarang bertugas sebagai guru sekolah swasta. Sambil tu menguruskan Inersia Studio. Sangat minat giler (dah la minat gila pulak tu) dalam pembuatan video dengan pengalaman sebagai videomaker selama 10 tahun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *